9549,89%1,94
34,54% 0,18
36,00% -0,62
3005,99% 1,50
5006,70% 1,01
Gazeteci-Yazar Özkan Saçkan, Kitapçıların raflarında yer alan 6 kitabı sizler için yorumladı
13 KASIM TARİHLİ GÜNÜN KİTAPLARI
ÇALIŞKANLIK DEVRİMİ: Orijinal kaynakları ve iktisat tarihi modellerini birleştiren bu kitap, mevcut tüketici teorisinin güçlü ve zayıf yönlerini ortaya koymakta ve ekonomik soyutlamalara tarihsel gerçekçilik katan revizyonlar önermekte.
BUGÜNÜ RESMETMEK: Kitap, güncel resim sanatındaki eğilimleri merak edenler ve resimle düşünmek isteyenlere...
ERKEKSİZ KADINLAR: “Parsipur cesur, yetenekli bir kadın ve hepsinden önemlisi büyük bir yazar.” Marjane Satrapi. “Parsipur, bu büyüleyici, güçlü kısa romanda hem fabl hem de tartışma tekniklerini kullanarak geleneksel İran cinsiyet ilişkilerine karşı protestosunu sürdürüyor.” Publishers Weekly.
MAGNET MODELİ: Hedef kitlenizi daha iyi anlamak ve onlara güven veren çözümler sunmak istiyorsanız bu model adeta bir rehber niteliğinde.
SEMERKANT KATARİ: Hükümet, savaşta ailesini kaybetmiş, evsiz çocukların çoğunlukta olduğu yaklaşık yüz elli bin çocuğu hızla, gıdanın, sıcak havanın ve yaşama ihtimalinin daha çok olduğu coğrafyalara trenle tahliye etmeye başlar.
SUHODOL KÖYÜ: Yazarın1912 yılında yayımladığı kitap Rus edebiyat geleneği içinde köylülüğün ve kırsal yaşamın idealleştirilmesine Çehov’la birlikte meydan okuyan yeni bir anlayışı temsil eder.
İşte o kitaplar;
Bütün gelir düzeylerinden hane halklarının davranışları
JAN De Vries’ten ÇALIŞKANLIK DEVRİMİ-1650'den Günümüze Tüketici Davranışı ve Hane Halkı Ekonomisi. Hollandalı tarihçi yazarın erken modern dönem iktisat tarih yazımında dönüm noktası olan bu eseri, tüketim mallarının yeni önemine ilişkin entelektüel anlayışı ve bütün gelir düzeylerinden hane halklarının tüketici davranışlarını araştırıyor. Tüketici davranışını hane halkı ekonomisi bağlamına yerleştirerek, tüketim taleplerinin farklılaşması ve bunların çeşitlenmesi ekonomik kalkınmanın seyrini nasıl şekillendirmişti? Hane halklarının çalışmak ve tüketmek üzerine yoğunlaşmaları nasıl bir iktisadi düzen yaratmıştı? 472 SAYFA.
(VAKIFBANK KÜLTÜR YAYINLARI)
Güncel resim sanatındaki eğilimleri merak edenlere
BUGÜNÜ RESMETMEK- Painting Today. Burcu Çimen ve Didem Yazıcı küratörlüğünde Yapı Kredi Kültür Sanat tarafından düzenlenen “Bugünü Resmetmek” sergisindeki eserleri ve küratöryel yaklaşımı inceleme şansı sunan kitap, güncel resmin açtığı tartışmalara yeni yaklaşımlarla bakıyor. Kitapta küratörlerin metinlerine sanatçı ve yazar Rana Kelleci ve Furkan Öztekin’in makalesi ve gazeteci yazar Özlem Altunok’un sergi sanatçılarından Fulya Çetin ve Taner Ceylan’la yaptığı kapsamlı bir söyleşi eşlik ediyor. 184 SAYFA.
(YAPI KREDİ YAYINLARI)
Kadın özgürlüğünü tasvir ettiği için…
SHAHRNUSH Parsipur’tan ERKEKSİZ KADINLAR. Tahran’ın eteklerindeki yemyeşil bir bahçede birlikte yaşamak için farklı hayatlardan gelen; aralarında orta yaşlı varlıklı bir ev kadını, bir fahişe ve bir öğretmenin de bulunduğu beş kadın ve iç içe geçen kaderleri… Kadın özgürlüğünü tasvir ettiği için İran’da yayımlandıktan kısa bir süre sonra yasaklanan kitap, çağdaş İran’daki yaşamın güçlü bir alegorisi. Yakın İran tarihinden izler taşıyan bu unutulmaz roman okurları toplumsal cinsiyet, ahlak, ölümlülük, şiddet ve ilişkiler üzerine düşünmeye davet ederek aile ve toplumun dar sınırlarından kaçan kadınları betimliyor ve erkeklerin olmadığı bir dünyada yaşayacakları bir gelecek hayal ediyor. 104 SAYFA.
(CAN YAYINLARI)
Hedef kitlenizi daha iyi anlamak için
ÜMİT Ünker’den MAGNET MODELİ- Müşterileri Çekme ve Elde Tutma Yöntemi. Kitap, TM müşteri ilişkilerini güçlendirme ve kalıcı hale getirme konusunda devrim niteliğinde bir yaklaşım sunarak markanızı geliştirmenize yardımcı oluyor. Altı temel bileşenden oluşan bu özgün model, iş dünyasında sürdürülebilir başarıyı hedefleyenler için kapsamlı bir strateji seti sunuyor. Temel unsurları müşteri odaklılık, derin analiz, güven inşa etme, nitelikli yaklaşım ve çözüm sunma, olumlu etkileşim, tatmin ve tutarlılık olan kitap, TM iş dünyasında öne çıkmanızı sağlıyor. 320 SAYFA.
(DESTEK YAYINLARI)
Hastalıklarla, ölüm tehlikesiyle sınanan bir yolculuk
GUZEL Yahina’dan SEMERKANT KATARİ. Bolşevik İhtilali’nden altı yıl sonra, Ekim 1923. Rusya İç Savaşı’nın son yıllarında, korkunç bir kuraklığın, acımasız bir kıtlığın musallat olduğu Kazan sokaklarında kaos hüküm sürmektedir. Harap olan köyler, parçalanan aileler, bir parça ekmek umuduyla şehre akın eden milyonlar, sokaklarda yaşayan aç çocuklar… Yazar, kitabında bizi bu atmosferde, başlarında genç, şefkatli katar komutanı Deyev ve ilkeli, sert mizaçlı çocuk komiseri Belaya ile Kazan’dan Semerkant’a götürülen beş yüz çocuğun yolculuğuna ortak ediyor: Volga kıyısındaki ormanlardan, Kazak bozkırlarından, Kızılkum Çölü’nden Türkistan dağlarına uzanan; her dakikası açlıkla, susuzlukla, hastalıklarla, ölüm tehlikesiyle sınanan bir yolculuk bu. 488 SAYFA.
(EVEREST YAYINLARI)
Zamanın acımasız akışına direnmenin simgesi
İVAN Bunin’den SUHODOL KÖYÜ. Köy durağanlığın, zamanın acımasız akışına direnmenin simgesi ise Suhodol Köyü bu değişmezlik içinde değişimi izleyebilen ender yapıtlardandır. Yazar, Hruşçov ailesi ve hizmetlileri aracılığıyla savaşlar ve kuşaklar içinde köy denen mikrokozmosun nasıl içten içe değiştiğini, sosyal hiyerarşilerin nasıl esnediğini, sıradan köylünün buradaki eşitsizlikleri duygusal dünyasına nasıl tercüme ettiğini ustalıkla anlatır. Suhodol Köyü’nün özgünlüğü, yitip gitmekte olana hüzünle veda ederken, bunun kaçınılmazlığını soğukkanlılıkla saptayabilmesindedir. 80 SAYFA.
(İŞ BANKASI KÜLTÜR YAYINLARI)