Balcı, "Menteşe’de yaşanan bu menfur olayın peşini asla bırakmayacağız"

Balcı,

CHP Muğla il başkanı Zekican Balcı, "Bu olay, ülkemizde kadınların can güvenliğinin olmadığını bir kez daha göstermiştir"

 Cumhuriyet Halk Partisi Muğla İl Başkanı Av. Zekican Balcı, Muğla’nın Menteşe ilçesinde, sokak ortasında, iki çocuk annesi Senem Kıvrık’ın boşanma aşamasındaki eşi tarafından bıçaklanarak hayatını kaybettiğini büyük bir öfke ve üzüntüyle öğrendim. Genç anneye Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum dedi.

Bu olay, ülkemizde kadınların can güvenliğinin olmadığını bir kez daha göstermiştir. Bir kadının sokak ortasında şiddete maruz kalması, bıçaklanması, iktidarın kadına yönelik şiddetle mücadele gibi bir derdinin olmadığının ispatıdır. Kadınlar evde, sokakta, işyerinde, şiddetin her türlüsüne maruz kalırlarken boşanmanın önünü kapatan politikalarla bu şiddet beslenmiştir. Kadına karşı suç işleyen failler, cesaretlerini iktidarın cezasızlık politikalarından almaktadır. Suçlanmayacaklarını ve tutuklanmayacaklarını bilen failler defalarca kez aynı şiddeti uygulamaya devam etmektedirler. Kadına yönelik şiddet ve katliamların, cezasızlık politikalarıyla beslenmesine, meşrulaştırılmasına asla izin vermeyeceğiz.

Mustafa Kemal Atatürk’ ün “Dünyada hiçbir milletin kadını, milletini kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadınından daha fazla çalıştım diyemez” sözleri, Türk kadınının gösterdiği özverinin dünyaya örnek olduğunun göstergesidir. Hal böyleyken AKP iktidarının, kamuoyunda İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen "Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi'nden” imzasını çekmesi, kadına karşı şiddetle mücadelenin hukuki temellerini zayıflatmış, şiddet eylemlerinin faillerini psikolojik olarak cesaretlendirmiştir.

İyi bilinsin ki; Menteşe’de yaşanan bu menfur olayın peşini asla bırakmayacağız, sonuna kadar takipçisi olacağız. Fail hak ettiği cezayı alıncaya kadar mücadele edeceğiz. Tüm yurttaşlarımızı kadına yönelik şiddetle mücadelede duyarlı olmaya ve bununla mücadele etmeye çağırıyoruz.

 

​​​​                        ​​