Tarih: 20.01.2025 13:06

CHP Gençlik Kolları'ndan Cem Aydın Gözaltısına Tepki

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın'ın şafak operasyonuyla ifadeye çağrılmasına parti kanadından sert tepki geldi. CHP Gençlik Kolları tarafından yapılan açıklamada, bu durumu "baskı politikalarının bir parçası" olarak nitelendirildi ve "Cumhuriyet Halk Partisi'nin yıldırılamayacağı" vurgulandı.

CHP Gençlik Kolları'nın açıklamasında, AK Parti iktidarına yönelik eleştiriler yer aldı. "AKP ve partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın baskıcı yönetimine 20 yıldan fazladır direniyoruz" ifadelerine yer verilen açıklamada, Cem Aydın'ın ifadeye çağrılma şeklinin "hayasızlık" olarak nitelendirildiği belirtildi.

"Bu Muamele Kabul Edilemez"

Açıklamada, CHP Gençlik Kolları resmi sosyal medya hesabından paylaşılan bir video nedeniyle Aydın'ın evine 8 polisle gidilmesinin hukuka aykırı olduğu savunuldu. Cem Aydın'ın Akın Gürlek'e yönelik herhangi bir ithamda bulunmadığı belirtilerek, "Polisin gözaltı kararsız bir şekilde baba evine baskın düzenlemesi ne anlama gelmektedir?" sorusu gündeme getirildi.

"Gözdağı Verilmeye Çalışılıyor"

CHP Gençlik Kolları, süz konusu operasyonun amacının itibarsızlaştırma çabası olduğunu belirterek, "Bu kendini kaybetmiş iktidar ne yaparsa yapsın, Cumhuriyet Halk Partisi'ni asla yıldıramaz" ifadelerine yer verdi.

Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın'ın gözaltına alınmasına ilişkin CHP Gençlik Kolları Eskişehir İl Başkanı Mehmet Oğuzhan Demir tarafından yapılan basın açıklamasında, "Bizde ne bozuk düzene direniş biter ne de Cem Aydınlar biter" ifadeleriyle dayanışma mesajı verildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —