9659,48%0,49
37,90% 0,05
41,06% 0,14
3766,88% 0,98
6070,97% 1,51
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Özel, "Biz hesabımızı vatandaşın hesabına göre yapıyoruz" dedi.
Erzurum'un kurtuluş gününü kutlayan Özel, şunları söyledi:
"Erzurum, hem kurtuluşu hem de Erzurum Kongresi'ne yaptığı ev sahipliğiyle Cumhuriyetimizin temeline dökülmüş en kuvvetli harçtır. Bu topraklar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çağrısına uyarak memleketi kurtaran vatanseverlerle doludur."
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren Özel, şu ifadeleri kullandı:
"Muhalefet belediye başkanlarını hedef almak kahramanlık değil. Cesaret, Bülent Ecevit'in Yaser Arafat'a verdiği destek gibi olmalı. Trump ve Netanyahu, Gazze'de zulme devam ederken onlara karşı ses çıkarabiliyor musun? Filistin bizim milli ve onur meselemizdir."
Hükümetin ekonomi politikalarını da eleştiren Özel, emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çekti:
"2002'de en düşük emekli maaşıyla 8 çeyrek altın alınabiliyordu, şimdi sadece 2,5 çeyrek altın alınabiliyor. Asgari ücretle alınan çeyrek altın sayısı da düştü. Emeklilere bayram ikramiyesi olarak 3 bin TL'den 4 bin TL'ye çıkartılan tutar yetersizdir. Sayın Erdoğan, bu insanların seni iktidardan indirmesi için daha ne olacak?"
Özel, Ramazan ayının birleştirici gücünü vurgulayarak, "Bu mübarek ayda hoşgörü ve dayanışma içinde olmalıyız. Türkiye'nin birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacı var" dedi.
Özgür Özel'in sert eleştirileri ve ekonomi odaklı mesajları, siyasi gündemin merkezine oturdu. CHP liderinin bu sözleri, seçim öncesi siyasi atmosferi daha da hareketlendirdi.