• BIST 100

    8654,39%-1,58
  • DOLAR

    34,22% 0,04
  • EURO

    37,03% -0,43
  • GRAM ALTIN

    2994,64% -0,01
  • Ç. ALTIN

    4993,02% 0,43

Çömez: “AKP iktidarı milletin kutsal emaneti çocuklara ihanet ediyor”

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, “Çocuklar bir ülkenin geleceği ve yarınlarıdır. Sadece ailelerin değil, aynı zamanda milletin ve devletin kutsal emanetleridir.

POLİTİKA 19.10.2024 13:44:00 0
Çömez: “AKP iktidarı milletin kutsal emaneti çocuklara ihanet ediyor”

 

 

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, “Çocuklar bir ülkenin geleceği ve yarınlarıdır. Sadece ailelerin değil, aynı zamanda milletin ve devletin kutsal emanetleridir. AKP iktidarı bu kutsal emanete 22 yıldır ihanet ediyor.” dedi. Devlete emanet edilen çocukların yaşadığı olaylardan örnekler veren Çömez, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergelerine yanıt alamadığını söyledi. Çömez, “Millet adına hesap sordukça, ‘Turhan Çömez’i yargılayın’ diye koşa koşa mahkemeye gidiyor. Bu millet, mahşeri vicdanında onların hepsini tek tek yargılayacak ve yeri geldiğinde en büyük hesabı soracak” ifadesini kullandı. 

 

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Yenidoğan Çetesi'ne ilişkin partisinin genel merkez binasında basın toplantısı düzenledi. 

 

Çocukların bir ülkenin geleceği ve yarınları olduğunu belirten Çömez, “Sadece ailelerin değil, aynı zamanda milletin ve devletin kutsal emanetleridir. AKP iktidarı bu kutsal emanete altını çizerek söylüyorum 22 yıldır ihanet etmiştir.” dedi.

Türkiye’de 760 bin çocuk işçi olduğuna işaret eden Çömez, 2024 yılının ilk 6 ayında 33 çocuğun iş kazalarında hayatını kaybettiğini söyledi. 

 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi rakamlarına göre, 500 binin üzerinde çocuğun okul kayıtlarının silindiğini belirten Çömez, “Hiç kaydını yaptırmayan çocuklarda hesaba katıldığında bunun 1 milyonu bulduğu tahmin ediliyor ki bu çok ciddi ve çok korkunç bir rakam” değerlendirmesini yaptı.

 

OECD verilerine göre, Türkiye’de her 4 çocuktan birinin akşamları yatağa aç girdiğini ve sabahlar aç uyandıklarını aktaran Çömez, “AKP rejimi çocukların okullarını, tuvaletleri temizleyemez; çocukları köylerden kasabalara taşıyamaz hale geldi. Birçok çocuğumuz artık bu nedenle okulu terk etti ve bazıları da yurtlara yerleşmek zorunda kaldı.” ifadesini kullandı. 

 

Çocukların erken yaşlarda umutlarını kaybettiklerinin altını çizen Çömez, 2024 yılının il 6 ayında 33 çocuğun intihar ettiğine, 2023 yılında ise 540 bin çocuğa adli makamlarca işlem yapıldığına işaret etti. 

 

Çömez, çocuklarla ilgili geçen yıl 250 bin dosya açıldığını, 263 bin çocuğa ise gasp, dar ve yaralama gibi olaylardan dava açıldığını ekledi.

 

“Türkiye’de her gün 70 çocuk cinsel istismara uğruyor”

 

2023 yılında 26 bin çocuğun cinsel istismara uğradığına vurgu yapan Çömez, “Bu rakamı güne vurduğunuzda, 70 olduğunu görüyoruz. Bu korkunç bir rakam. Türkiye’de her Allah’ın günü, bizim korumakla mükellef olduğumuz yavrulardan 70’ine cinsel istismar yapılıyor. Bu çok vahim bir mesele” dedi. 

 

Bakan Göktaş’a zor sorular 

 

Balıkesir Çocuk Yuvası’nda devlete emanet edilmiş bir kız çocuğunun arkadaşı ile birlikte kaçırıldıktan sonra uyuşturucuya maruz bırakıldıklarını hatırlatan Çömez, konuyla ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesine yanıt alamadığını belirtti. 

 

Zonguldak – Kozlu Çocuk Yuvası’nda da bir kız çocuğunun çalışan tarafından tecavüze uğraması ardından Bakan Göktaş’ın yanıtlaması istemiyle bir başka soru önergesi daha verdiğini aktaran Çömez, “Sana emanet edilmiş bir yavruya, senin memurlarından biri tecavüz etmiş, açıkla bunu diyorum. Avrupa kültürünü hazmetmiş bakan, Hristiyan demokrat siyasetçi bakan maalesef buna da cevap vermiyor.” dedi. 

 

Mersin’deki bir çocuk yuvasına emanet edilmiş çocukların ise PKK’ya katılmaları ardından Adana – Kozan’da cezaevine girdiklerini de ekleyen Çömez, “Bunlarla ilgili Meclis’ten defalarca çağrı yaptım. ‘Sayın Bakan, sana emanet edilmiş bu yavrulara niye sahip çıkamadın da bunlar PKK üyesi olarak cezaevine kondular’ diye soruyorum. Sayın Bakan; bununla ilgili bir özeleştiri yapmak yerine, bir cevap vermek yerine, cezaevine müfettişler göndererek; ‘bu bilgiler buradan nasıl çıktı? Turhan Çömez’in İYİ Parti’nin eline nasıl gitti’ diye araştırma yapıyor.” dedi.

 

Bahçelievler Çocuk Yuvası’na emanet edilen bir başka çocuğun ise hayatını kaybettiğini hatırlatan Çömez, “Midesinden, akciğerlerden, böbreklerinden kanayarak hastaneye götürülüyor ve ölüyor. Bana gelen aile, ‘çocuğum sapa sağlamdı’ diye feryad ediyor. Bir cerrah olarak diyorum ki; bunun arkasında bir darp mı var? Mahkeme dosyası gizlidir denilerek aileye bilgi verilmiyor. Devletin düştüğü hale bakın” şeklinde konuştu. 

 

Niğde'de ise yine çocuk yuvasında hayatını kaybeden 9 yaşındaki bir çocuğun ölüm sebebinin açıklanmadığını hatırlatan Çömez, “Fakat bu arada valilik bir araştırma yapıyor. Geçmişe dönük videolar inceliyor. Ve çocuk yuvasında sistematik bir şekilde çocuklara şiddet uygulandığı, çocukların darp edildiği video kayıtlarıyla ortaya çıkıyor. Ve o 17 kişi görevden alınıyor. Devlete emanet edilmiş yavrulara devletin kurumlarında yapılan eziyete ve zulme bakın” ifadesini kullandı. 

 

Konuyla ilgili Bakan Göktaş’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdiğini belirten Çömez, “Sayın Bakan yine her zaman olduğu gibi buna da kayıtsız kaldı ve açıklama yapmadı. Sayın Bakan’ın becerdiği tek bir şey var. Ben üstüne gittikçe o da beni mahkemeye veriyor. Millet adına hesap sordukça, ‘Turhan Çömez’i yargılayın’ diye koşa koşa mahkemeye gidiyor. Bu millet, mahşeri vicdanında onların hepsini tek tek yargılayacak ve yeri geldiğinde en büyük hesabı kendilerine soracak.” diye ekledi. (1)



Çin ve Japonya, Fukuşima'daki atık suyun çevreye etkilerinin ortak denetiminde anlaştı

Ürdün'de yapılan caminin ahşap dekorasyonu ve halıları Demirci'den

Sakız Adası'ndan Sonbahar Daveti

Filistinliler bombaların gölgesinde su kuyruğunda bekliyor

Sanatçı Safiye Soyman'ın vefat eden oğlu Harun Akaröz Bodrum'da toprağa verildi

Azize markella

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İtalya Başbakanı Meloni ile görüşmesine dair açıklama

NATO Zirvesi’nin Sonuç Bildirgesi yayımlandı

Irak'ın kuzeyinde 2 bin 300 Doçka mühimmatı ele geçirildi

Kuzey Makedonya'dan davet var

Dilan Polat ve Sıla Doğu adli kontrol talebiyle hakimliğe sevk edildi

Sefo, Beypazarı'nda konser verdi

Metin Arolat'ın ani ölümü sanat dünyasın yasa boğdu

Sosyal medya fenomenleri Candan kardeşler davasında 6 tahliye

Ayşegül Aldinç’ten Instagram eleştirisi: Asansöre binerken bile poz veriyorlar!

ABD'li aktris Sharon Stone, Bodrum'da "Uluslararası İkon Ödülü" aldı

Dünyaca ünlü şarkıcı Ricky Martin konser verdi

Gülben Ergen klip hazırlığında

Bodrum'da Sıla kuyruğu

Biz başaracağımıza gönülden inandık!

Demirci'deki tenis turnuvası 60 sporcunun katılımıyla başladı

Ultra maraton yüzücüsü Bengisu Avcı, Molokai Kanalı geçişini anlattı:

2. Lig gruplarda bugün oynanan maçlarla sona erdi

"Oyunun kontrolü bizdeydi"

Beşiktaş-Konyaspor maçının ardından - Giovanni Van Bronckhorst

Sivasspor-Hatayspor maçının ardından

Alagöz Holding Iğdır FK, sahasında Manisa FK'yi 1-0 mağlup etti

Göztepe, deplasmanda kazanamıyor

TYF Yelken Ligi 1. Ayak ILCA yarışları İzmir'de düzenlenecek

Otomobil sporlarında Türkiye Tırmanma Şampiyonası 6. ayak mücadelesi İzmir'de yapıldı

EBSO Başkanı Yorgancılar, kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin İsrail notunu eleştirdi:

Söke'de "2. Hedef Afrika" konulu konferans gerçekleştirildi

"Bahçelerde Faz 5 Devri" etkinliklerinde New Holland'ın ürünlerini çiftçiler deneyimledi

Kahve posasını karton ambalaj üretiminde kullanan firma maliyeti düşürdü

Balıkesir, İran'da Uluslararası Tebriz Turizm Fuarı'nda tanıtıldı

Anadolu Tarım İşletmesinde gelecek yıl yaklaşık 2 bin 500 kuzu doğumu bekleniyor

İzmir'de satsuma yüklü tırlar sezonun ilk ihracatı için yola çıktı

Albaraka Türk ve Albaraka Mısır'dan ülkeler arası ihracatı güçlendirecek işbirliği

TOBB Sigorta Eksperleri İcra Komitesinden TARSİM'e ziyaret

İzmir'de dijital dönüşüm ele alındı

Karnındaki ana damar 3 kat genişleyen çocuk ameliyatla sağlığına kavuştu

Eskişehir'de Mobil KETEM aracı hizmet vermeye başladı

Eskişehir'de göz yüzeyi yanıklarının tedavisi için "hücre iyileştirici özellikli" kontakt lens üretildi

19 ay sonra yemek yemeye başladı

İzmir'de mitral kapağı tam kapanmayan hasta ameliyatsız yöntemle sağlığına kavuştu

Ambulans helikopter asfiksi tanısı konulan hasta için havalandı

Eskişehir'de girişimsel radyolojiyle ameliyatsız tedavi eğitimi verildi

Eskişehir'de halk sağlığı eğitimleri sürüyor

İzmir'de iki hasta aynı kadavradan yapılan nakille böbrek kardeşi oldu

Fethiye açıklarında yatta rahatsızlanan kişiye tıbbi tahliye