Tarih: 19.03.2025 20:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çiftçilere 18,5 Milyar Liralık Destek Müjdesi!

Facebook Twitter Linked-in

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Sergi Salonu’nda düzenlenen "Çiftçiler ile İftar" programında önemli açıklamalarda bulundu. Tarıma yönelik destekleri vurgulayan Erdoğan, "2025 yılında bütçeden ve uluslararası kaynaklardan sağlanacak finansman ile toplam 18,5 milyar liralık kırsal kalkınma desteği vereceğiz. Böylece kırsal bölgelere yaklaşık 25 milyar liralık yatırım yapılacak ve 10 bin kişiye istihdam sağlanacak" dedi.

Çiftçilere Destek Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarım sektörünün Türkiye’nin kalkınmasındaki önemine dikkat çekerek, çiftçilerin emeklerinin hiçbir zaman unutulmayacağını belirtti. "Ülkemizin kalkınmasındaki ana aktörlerden biri olan çiftçilerimize teşekkür ediyorum. Türkiye Yüzyılı’nı da çiftçilerimizle omuz omuza inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Tarımda Üretim ve İhracatta Büyük Başarılar Elde Ettik"

Son 22 yılda tarıma 2 trilyon 70 milyar lira destek verdiklerini belirten Erdoğan, Türkiye’nin tarımsal üretimde dünya sıralamasındaki yerini şöyle açıkladı:

Sebze ve meyve üretiminde dünyada 4. sırada

Bitkisel üretimde dünyada 11. sırada

Çiğ süt üretiminde Avrupa’da 3., dünyada 9. sırada

Sığır eti üretiminde Avrupa’da 1., dünyada 7. sırada

Tavuk eti üretiminde Avrupa’da 2., dünyada 9. sırada

Yumurta üretiminde Avrupa’da 2., dünyada 10. sırada

Bal üretiminde Avrupa’da 1., dünyada 2. sırada

Tarımsal üretimi ve ihracatı artırdıklarını belirten Cumhurbaşkanı, "2002’de 25 milyar dolar olan tarımsal hasılamızı 2024 yılında 74 milyar dolara çıkardık. Tarım ihracatımızı ise 3,8 milyar dolardan 32,6 milyar dolara yükselttik" dedi.

Fahiş Fiyat ve Sahte Ürünlerle Mücadele

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşın sağlıklı gıdaya ulaşmasını sağlamak için sıkı denetimler yapıldığını belirtti. "Bakanlığımız, taklit ve tağşiş yapılan ürünleri anlık olarak yayınlıyor. Fahiş fiyat artışlarıyla da mücadelemiz sürüyor" ifadelerini kullandı.

Kırsal Kalkınmaya 25 Milyar Liralık Yatırım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kırsal kalkınmanın güçlendirilmesi için yapılan desteklere dikkat çekerek "2025 yılında 18,5 milyar liralık kırsal kalkınma desteği vereceğiz. Böylece toplamda 25 milyar liralık yatırım yapılacak ve 10 bin kişiye istihdam sağlanacak" dedi.

Ayrıca, tarımın çeşitli alanlarında kullanılmak üzere 5 yıl boyunca toplam 1 milyar dolarlık (37 milyar lira) yeni bir kaynak ayrıldığını belirtti. "Bunun 250 milyon doları deprem bölgesine tahsis edilecek" diyerek desteklerin devam edeceğini vurguladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —