9447,7%-1,72
38,01% 0,13
40,94% -0,41
3756,75% 0,70
6042,38% 1,03
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, yargıyı silah olarak kullanan bir iktidar anlayışı olduğunu belirterek “Eğer halkın beklentisinin hilafına kendi silahınızı yaratır ve bunu halka karşı kullanırsanız, herkes iyi bilsin ki; sahibi zannettiğiniz silah sizi vurur. Çünkü hiçbir silah sahibine sadık değildir.” ifadesini kullandı.
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin Çanakkale’de düzenleyeceği iftar programı öncesi Lapseki Belediyesi’ni ziyaret ederek Belediye Başkanı Atilla Öztürk ile bir araya geldi.
Görüşme ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dervişoğlu’na, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin konserlerine yönelik soruşturma açıldığı hatırlatıldı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi konserlerine soruşturma
Türkiye’nin yargılamalardan ve soruşturmalardan yorulmuş durumda olduğunu belirten Dervişoğlu, “Ama açık ve net olarak ifade edeyim; bu yargılamalardan ve soruşturmalardan çekinecek insanlar şu anda bence yok. Kendisinden şüphesi olan, yargılanmaktan ya da soruşturulmaktan endişe duyar” dedi.
“Millet yargılamaların adil olup olmayacağından endişeli”
Milletin ise yargılamaların adil olup olmadığı konusunda kaygılar yaşadığını savunan Dervişoğlu, “Orta yerde bir suç varsa, suça bağlı olarak elbette ki bir yargılama ve soruşturma söz konusu olabilir. Ama milletin taşıdığını endişe yargılanır ve soruşturulurum değil, bunların adil bir biçimde yapılıp yapılmadığıdır. Bu soruşturmaların adaleti tartışma konusu ise buna sebep olanların halkın vicdanında sorgulanması lazım” şeklinde konuştu.
Melih Gökçek örneği verdi
Dervişoğlu, “Dikkat ediyor musunuz; boğazına kadar yolsuzluğa battığı iddiasına muhatap olanlarla ilgili açılan bir dava yok. Ankara'nın eski büyükşehir belediye başkanına, Meclis'in eski başkanı 'Ankara'yı parsel parsel sattı' dedi. Peki açılmış bir dava var mı? Yok.” diye ekledi.
“Adalet devletin dinidir”
Adalet duygusunu zedeleyecek adımlardan uzak durulması gerektiğinin altını çizen Dervişoğlu, “Her fırsatta uyarıyorum. Adalet devletin dinidir. Eğer adaletsizliğe meylederseniz, toplumda farklı farklı sorunların ortaya çıkmasına sebep olursunuz. Bugün de yaşadıklarımız bu. Toplumun sinir uçlarına basıldı. Hem sosyal hem de siyasi hayatımız olup bitenlerden etkileniyor. Bir de bunun ekonomiye olan etkilerini düşündüğünüzde, ülkenin neler kaybettiğini tespit etmiş olacaksınız. Türkiye, 4-5 günlük zaman içinde dövizdeki kıpırdanmalarla, borsadaki düşüşlerle milyarlarca dolarını kaybettiyse; bu ülkeyi yönetenlerin ders çıkarması lazım. Kin ve siyasi hırsla yapılan bu kabil soruşturma ve yargılamalar bize gösteriyor ki; yargıyı silah olarak kullanan bir iktidar anlayışı var. Eğer halkın beklentisinin hilafına, kendi silahınızı yaratır ve bunu halka karşı kullanırsanız, herkes iyi bilsin ki; sahibi zannettiğiniz silah sizi vurur. Çünkü hiçbir silah sahibine sadık değildir.” ifadesini kullandı.