10708,76%1,21
36,61% 0,07
39,91% 0,16
3461,88% 0,31
5557,62% 0,00
Eskişehir Fotoğraf Sanatı Derneği (EFSAD) bünyesinde faaliyet gösteren kadın fotoğrafçılardan oluşan Bir Ses Ver grubu, 2016 yılından bu yana her yıl farklı projelerle sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Yurt içi ve yurt dışında birçok ödül alan grup, bu yıl "Bellek" temasıyla yeni bir sergi hazırladı.
Vernaküler fotoğraf üzerine yoğunlaşan proje, geçmiş ile günümüz arasında kültürel bir köprü kurmayı hedefliyor. Aile albümlerinden yola çıkarak hazırlanan sergide, fotoğraf sanatı farklı sanat disiplinleriyle buluşturulacak. Geçmişi anımsatan sesler ve teknolojik görüntülerle desteklenen enstalasyon çalışması, izleyicilere etkileyici bir sanat deneyimi sunacak.
Serginin küratörlüğünü ve danışmanlığını EFSAD’ın eski başkanlarından Birol Kayrak üstlenirken, eserlerde Ayşe Güzin Özlü, Çiçek Kıral, Fikriye Yarlıgan, Ebru Baysan, Neşe Çelen, Nilgün Temel, Özge Özer Meranezlioğlu, Semra Yıldırım ve Serpil Özbek imzası bulunuyor.
"Bellek" sergisi, 18-20 Mart 2025 tarihleri arasında Atila Özer Karikatür Evi’nde sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.