9432,55%-0,61
38,42% 0,22
43,74% -0,05
4041,09% -2,13
6581,38% -0,97
Eskişehirspor, Manavgat Belediyespor ile oynanan maçta yaşanan olaylara sert tepki gösterdi. Taraftar yasağı, fiziki saldırılar ve taşlı saldırılarla gündeme gelen maç sonrası kulüp, "Bu bir futbol terörü, bu bir skandaldır" açıklamasında bulundu.
Bölgesel Amatör Lig'de oynanan Manavgat Belediyespor – Eskişehirspor karşılaşması sonrasında Eskişehirspor Kulübü’nden sert bir açıklama geldi. Kulüp, yaşananları “futbol değil, organize edilmiş bir futbol vandallığı” olarak nitelendirerek hem saha içi hem saha dışındaki olaylara dair detaylı bir açıklama yaptı.
Eskişehirspor’un açıklamasına göre; Manavgat'ta oynanan karşılaşmada:
Taraftar yasağı uygulandı: Eskişehirspor taraftarlarının stadyuma alınmaması büyük tepki topladı. “Ülkenin dört bir yanında deplasman serbestliği varken Manavgat'ta bu yasağın neden uygulandığı sorgulanmalıdır,” denildi.
Milletvekili ve oyunculara fiziki saldırı: AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu ve Eskişehirsporlu oyunculara fiziki saldırılar yapıldığı belirtildi. Açıklamada, “Bir milletvekiline ve sporculara el uzatmak suçtur,” ifadelerine yer verildi.
Maç yayınına yasak: Maçın canlı yayınlanmasına izin verilmediği, ES TV ile yapılan yayın anlaşmasının son dakikada iptal edildiği duyuruldu. “Gerçeklerin görülmesinden mi korkuyorsunuz?” diye soruldu.
Takım otobüsüne taşlı saldırı: Hem maç öncesi hem de sonrası Eskişehirspor takım otobüsüne taşlı saldırılar yapıldığı vurgulandı. Kulüp bu saldırıları “ahlaki vitrini yerle bir eden” bir davranış olarak niteledi.
90 dakika boyunca küfür: Eskişehirspor teknik heyeti ve oyuncularına 90 dakika boyunca ağır küfürler edildiği, bu duruma sessiz kalan teknik ekip ve yöneticilerin de sorumluluğu olduğu belirtildi.
Stadyuma girişte engellemeler: Kulüp başkanı ve teknik heyetin stadyuma girmekte zorlandığı, bu durumun da futbol dışı bir ortam yaratıldığına işaret ettiği aktarıldı.
Oyuncuların can güvenliği yoktu: Açıklamada, “Oyuncularımızın can güvenliği yoktu, bu skandaldır. Manavgat’ta futbol değil, mafyatik düzen hakim” ifadeleri dikkat çekti.
Eskişehirspor, yaşananların asla tesadüf olmadığını ve tüm sürecin organize bir futbol saldırısı olduğunu belirtti. Açıklamada, “Manavgat Belediyespor teknik heyeti, yöneticileri ve Belediye Başkanı yaşananların bir parçasıdır” denilerek sert eleştiriler yöneltildi.
Kulüp, “Bu olayların hesabı verilmelidir. TFF ve yetkili merciler, bu zihniyeti Türk futbolundan temizlemelidir,” çağrısı yaptı.