10075,17%1,14
35,36% 0,13
36,47% 0,39
2999,46% -0,71
4874,55% 0,35
Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 1968 yılında Özel Eczacılık Yüksek Okulu olarak eğitim faaliyetlerine başladı.
Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 1968 yılında Özel Eczacılık Yüksek Okulu olarak eğitim faaliyetlerine başladı. Bugüne kadar yaklaşık 4.900 eczacı mezun veren Fakülte şu anki ismini ise 1982 yılında aldı. Prof. Dr. Bülent Ergun’un Dekanlığını yaptığı Eczacılık Fakültesinde alanında uzman akademisyenler Anadolu Üniversitesinin köklü eğitim tecrübesini genç eczacı adaylarına aktarıyor.
Eczacılık Fakültesi güncel mesleki yeterliliklere sahip, toplumsal sorumluluğu ön planda tutan, etik kurallara bağlı eczacılar yetiştirmeyi ve topluma hizmet bilinciyle insan sağlığına katkı sağlayacak bilimsel araştırmalar yapmayı kendine misyon edinmeye devam ediyor. Fakültedeki eğitim, “Ulusal Eczacılık Çekirdek Eğitim Programı” ile eczacının toplumdaki rol ve sorumluluklarını yerine getirmesine yönelik yeterlilikleri ve yetkinlikleri kazandıracak şekilde hazırlanmış Modüler Eğitim Programı’nı kapsıyor.
Eczacılık Fakültesi tam akredite olan fakültelerin başında geliyor
Eczacılık alanında nitelikli ve kaliteli eğitimiyle adından söz ettiren Anadolu Üniversitesi aldığı akreditasyonlarla da farkını gösteriyor. Bu kapsamda eczacılık eğitiminde kalitenin geliştirilmesi ve kalite güvencesinin sağlanmasını amaçlayan Ulusal Eczacılık Eğitimi Akreditasyon Kurulu tarafından 2015 yılında 6 yıl süre ile tam akreditasyon almaya hak kazanan 7 fakülte arasında yer alan Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, 2022 yılında da süreci başarıyla tamamlayarak aynı kurul tarafından 6 yıl süre ile tekrar tam akreditasyona layık görüldü.
Akademik kadrosu ve sunduğu geniş uygulama olanakları öğrencileri bir adım ileriye taşıyor
Öğretim elemanlarının eğitim faaliyetlerindeki katılımcı ve sürekli gelişimi destekleyen yaklaşımları ile birlikte sahip olunan dersliklerin ve öğrenci laboratuvarlarının teknik koşulları, Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesini diğer eczacılık fakültelerin bir adım önüne taşırken öğrenciler Fakülteden, teori ve uygulamaya dayalı bilgiyle donatılmış, mesleki anlamda Türkiye’nin en deneyimli eczacıları olarak mezun oluyorlar.
Öğrenciler yüksek yeterlilikte ve düzeyde mezun oluyor
Son yıllarda gelişen teknoloji ve hizmet anlayışındaki değişiklikler, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de eczacının rolünün değişmesine neden olurken özellikle Covid-19 pandemisi eczacının toplum sağlığının devamlılığının vazgeçilmez bir parçası olduğunu gözler önüne serdi. Eczacılar hasta merkezli, hastanın ilaç tedavisi süresince tedavi ile ilişkili tüm sorunları bulup çözümlemeye çalışan uygulamalara yöneliyor. Eczacılık mesleği de sadece serbest eczanelerde gerçekleştirilmiyor. Devlet ya da özel hastanelerin eczanelerinde, ilaç endüstrisinde, ilaç depolarında, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunda, Sosyal Güvenlik Kurumu’nda da eczacılar istihdam ediliyor. Tüm bu farklı mesleki çalışma alanlarını kapsayacak şekilde Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, klasik eczacılık eğitim sistemine göre konuların daha bütünleşik olduğu, dinamik, kanıta dayalı öğrenme ile birlikte öğrencinin araştırma yönünü de kuvvetlendiriyor.
Fakültede öğrencilerin mesleki eğitim ve becerilerinin işbaşı çalışmalarıyla pekiştirmeleri amaçlanıyor
Eczacılık eğitiminin bir diğer önemli parçası olan staj uygulamaları ile öğrencilerin öğrenim sürecinde kazandığı teorik ve pratik bilgilerin yanında mesleki eğitim ve becerilerinin işbaşı çalışmalarıyla pekiştirmeleri amaçlanıyor. Eczacılık Fakültesi öğrencilerine mezuniyet için zorunlu olan stajlara ek olarak isteğe bağlı staj yapma imkânı da sunuluyor. Eczacılık Fakültesi öğrencileri serbest eczanelerde, hastane eczanelerinde ve ilaç endüstrisinde zorunlu stajlarını gerçekleştirirken buna ek olarak eczacının görev aldığı tüm alanlarda isteğe bağlı olarak da staj yapabiliyor.