• BIST 100

    10727,60%1,39
  • DOLAR

    36,68% 0,22
  • EURO

    39,77% -0,09
  • GRAM ALTIN

    3523,14% 0,15
  • Ç. ALTIN

    5600,10% 0,00

Günün Kitapları

Gazeteci-Yazar Özkan Saçkan, Kitapçıların raflarında yer alan  18 Aralık tarihli 6 kitabı sizler için yorumladı

GÜNÜN KİTAPLARI 18.12.2024 10:00:00 0
Günün Kitapları

18 ARALIK TARİHLİ GÜNÜN KİTAPLARI

 

 

SİMÜLAKRON-3.: Bilimkurgu edebiyatının temel taşlarından biri kabul edilen yazarın 1964 tarihli kült romanı Simülakron-3 edebiyatta sanal gerçekliğin ilk temsillerinden biridir.

 

MUCİT OSMAN: Osman'ın yeniden keşfetme, hayallerinden vazgeçmeme ve sınırları zorlama serüvenine katılmaya ne dersin?

 

HADİSELER CEREYAN EDERKEN: Yazar, apaçık gerçekliğe büyülü sınırlar çiziyor ve rüyaları yeniden-yazımla çoğaltıyor.

 

MİNA DE VANGHEL: Güçlü bir kadın olmanın yanı sıra ataerkil ve kadın düşmanı topluma dair somut gerçekliği yansıtır.

 

DERİN DEVLET: Yazar, derin devletin demokrasiyi nasıl tehdit ettiğini çok başarılı bir kurguyla ve tüm açıklığıyla anlatıyor.

 

MİLLİ SERVET: “Bu roman, bir kızın annesine olan aşkının ve nefretinin ilanı.” Libération.

İşte o kitaplar;

 

Dehşet verici gelişmelerle yüz yüze gelir

DANİEL F. Galouye’den SİMÜLAKRON-3. Kamuoyu araştırmalarının önüne geçmek amacıyla tasarlanan sanal şehir gerçeğe öyle yakındır ki sakinleri yaşadıkları hayattan en ufak bir kuşku duymaz. Bu dünyayı tasarlayan ekipten biri olan Douglas Hall, önce önemli bir bilim insanının ölümü, ardından da yardımcısının gizemli bir şekilde ortadan kaybolmasıyla şiddetli bir tedirginlik yaşar. Olayların peşini bırakmayan Douglas çok geçmeden dehşet verici gelişmelerle yüz yüze gelir. 176 SAYFA.  (YAPI KREDİ YAYINLARI)

 

Osman'ın hayatı köpeğinin kaçırılmasıyla değişti

ASAF Ekin Yeşil’den MUCİT OSMAN. Gelecekteki benden gelen belgeler acaba neyin habercisiydi? Evinin garajında türlü icatlar çıkaran Osman'ın başarısız denemeleri onu vazgeçirmek üzeredir. Ne var ki o, her zaman kendisini destekleyen bir aileye ve yönlendiren sabırlı bir öğretmene sahip olacak kadar şanslıdır. İcat etmenin ne demek olduğunu sil baştan öğrenirken Osman'ın hayatı köpeği Einstein'ın kaçırılmasıyla tamamen değişmek üzeredir. 64 SAYFA. (ALTIN KİTAPLAR)

 

Hadiseler cereyan ederken neredeydiniz?

ELİF Derviş’ten HADİSELER CEREYAN EDERKEN. Hatırlanamayan komşudan babalar ve oğullara, kesik ellerin peşindeki ahaliden parmak izi olmayan bir kadına, uçuş uçuş renklerden seslerin tılsımına zamanı unutup gidenlerin, zamanına tanık olanların öyküleri… Hadiseler Cereyan Ederken neredeydiniz? İkinci tekil, cevapsız arama… Denedin, olmadı. Tutmadı duvar turuncuyu bir türlü, tükürdü durdu. Yerini sevmemiş saksı çiçeği gibi anında çürük bir kahveye dönüştü o canım renk, soldu gitti. Pembe desen çiğ kaldı, beyaz fazla parlak, gri fırçada durmaz. Yeşil desen duvarın yeşiline karıştı, şeffafmış gibi oldu annen, yokmuş gibi. Ne zor, dedin kısılan sesini kuyunun duvarlarına vurup, ne zor insanın hiç hatırlamadığı, tanıyamadığı ama çok özlediği birinin rengini tahmin etmesi. İnsan sevdiğini tahmin eder mi? Bilmez mi? Hiç mi bilmez. 104 SAYFA. (BİLGİ YAYINEVİ)

 

Aşk oyunu gerçek bir saplantıya dönüşür

STENDHAL’den MİNA DE VANGHEL-Kısa Klasikler 89. Fransa’da yaşayan eğitimli, varlıklı genç bir Alman kadın olan Mina de Vanghel, evli bir adama âşık olur. Ancak bu aşk oyunu gerçek bir saplantıya dönüşür ve kadın kahramanı deliliğin eşiğine sürükler. Mina karakteri geleneksel cinsiyet rollerinin tersine çevrilmesini temsil eden güçlü bir kadın olmanın yanı sıra ataerkil ve kadın düşmanı topluma dair somut gerçekliği de yansıtır. 56 SAYFA. (CAN YAYINLARI)

 

Derin devletin sistemin bir parçası olması doğal

METE Gündoğan’dan DERİN DEVLET. Derin devletin sistemin bir parçası olması doğal. Lakin içinde bulunduğumuz demokratik sistemde böyle teşekküllere yer yok. Bu, hiçbir demokratik ülkede mümkün değil. Ancak yine de bu oluşumlar varlıklarını nesilden nesile sürdürecek şekilde yapılanıp kurdukları sistemi gelecek kuşaklara aktarabiliyorlar. Tam da bu noktada tüm bu oluşumların karakteri önem kazanıyor. Kim bu insanlar? Ne için çalışıyorlar? Hükümetleri yıkabilecek güce nasıl sahip olabiliyor, kendilerini nasıl devletin yerine koyabiliyorlar? Yunus’un, “Beni benden sorman ben ben değilem/Bir ben vardır bende, benden içeru...” mısralarında bahsettiği gibi: “Bir devlet vardır devlette, devletten içeru...” 200 SAYFA. (DESTEK YAYINLARI) 

 

Ölüm döşeğindeki annenin tuhaf, uygunsuz çağrısı

SEDEF Ecer’den MİLLİ SERVET. “Esra Zaman, Şehir Tiyatrosu’nda sahnelemeye hazırlandığı kendi cenaze töreni için benden bir anma yazısı istediğinde ilk başta öfkelendim ve anında reddettim. Ama bu fikir ufak ufak, aklımın bir köşesinde yer etti. Hatta birkaç gün sonra beni korkutmakla birlikte hoşuma bile gitmeye başladı. Korkumun sebebi basitti: Esra Zaman benim annem ve o, Türk sinemasının en büyük yıldızı.” 16 yaşında ailesini ve ülkesini terk ederek Paris’e yerleşmiş olan Hülya; Yeşilçam melodramlarının büyük yıldızı, annesi Esra Zaman ve 12 Eylül döneminde öldürülmüş foto muhabiri babası İshak. Ölüm döşeğindeki annesinin bu tuhaf, neredeyse uygunsuz çağrısı Hülya’yı geçmişi yeniden inşa etmeye götürür; sarsıcı bir anne-kız ilişkisi ekseninde simaları ve güç ilişkileriyle Türkiye’nin kültür sanat hayatını kuşatan, aynı zamanda yakın siyasi tarihin sorgulandığı bir roman çıkar ortaya. “Anne-kız ilişkileri, eski İstanbul özlemi ve Türkiye tarihinin son yıllarda yaşadığı çalkantılar üzerine büyüleyici bir roman [...] Sedef Ecer çok gerçekçi bir hikâye yazmayı başarmış...” Le Monde. 272 SAYFA. (EVEREST YAYINLARI)

 


2025 Türk Turizmcilerin Dünya'da 5 Kıtada Etkinliğini En Arttıracağı ve Hissettireceği Yıl Olacak

Özgür Özel'den AB Zirvesinde Demokrasi ve İş Birliği Mesajı

Eğlence Zirve Yaptı İki Ülke Tek Yürek!

Yunanistan'da Hayat 28 şubat'ta Durdu

Almanya Nereye Gidiyor?

Türkiye ve Japonya Arasındaki Stratejik İş Birliği Güçleniyor

Budva'da İkonik Heykelin Ardındaki Trajik Aşk

“Ekonomiden diplomasiye, ticaretten güvenliğe sorunların çözümü için yeni bir küresel düzene ihtiyacımız var”

EGİKAD’dan İzmir İtalyan Konsolosu Bianchi’ye ziyaret

İstanbul-Şam Uçuşları Başladı

Aybüke Albere’den İddialı Dönüş!

Ziynet Sali'den Yeni Şarkı: "Uyku Tutmadı"

Begüm Polat: "Başarı Başıma Bela Oldu"

Berkay’dan Yeni Şarkı: "Yas Tutarak"

İrem Derici’den Yalan Haberlere Hukuki Süreç

Edis’ten Görkemli Konser! Volkswagen Arena’da Unutulmaz Gece

Mabel Matiz'den İstanbul'da Üçüncü Konser! Volkswagen Arena Yine Doldu

İrem Derici'den Hukuki Adım: İzinsiz Çekim ve Asılsız İddialara Tepki

Sevda Türkisev ve İrem Derici arasında neler oluyor?

Melike Şahin’den 2025 Yılının İlk İstanbul Konseri

Fenerbahçe, Avrupa Ligine Veda Etti

Fenerbahçe Avrupa'da Tur İçin Sahaya Çıkıyor!

Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde Tur İçin Sahaya Çıkıyor! İşte Tüm İhtimaller

Fenerbahçe’de Rangers Maçı Öncesi Basın Toplantısı: Mourinho’dan Net Mesaj!

Fenerbahçe'nin Rangers FC Maçı Kamp Kadrosu Belli Oldu!

Eskişehirspor’dan Hücuma Takviye: Berk Zerenman ile Anlaşma Sağlandı

Trendyol 1. Lig 30. Hafta Maç Programı Belli Oldu!

Trendyol Süper Lig 28. Hafta Programı: Zirve Yarışı Kızışıyor!

A Millî Takım, 7 Haziran’da ABD ile Karşılaşacak

Okan Buruk: "İkinci Yarı Uyanıp Kendimize Geldik"

Brüksel Ticaret Ataşesi’nden Eskişehir OSB’ye İş Birliği Ziyareti

TÜİK’ten Enflasyon Verileriyle İlgili Açıklama: "Asılsız İddialara İtibar Etmeyin"

Bankalar Kâr Rekoru Kırdı, Vatandaş Borç Batağında!

Merkez Bankası Faizi 250 Baz Puan İndirdi: Politika Faizi Yüzde 42,5’e Çekildi

EGE İhracatına Gençler Yön Veriyor: EGİAD ve EİB İş Birliğiyle İhracata Destek

Enflasyon Düşüyor, Ekonomi Büyümeye Devam Ediyor: Şubat Verileri Açıklandı

Ticaret Bakanlığı'ndan Fuarcılık Sektörüne Prefinansman Desteği

Türkiye’nin Yaş Meyve Sebze İhracatı Ocak Ayında 353,5 Milyon Dolara Ulaştı

Ticaret Bakanlığı'ndan Lojistik ve Taşımacılık Sektörüne Büyük Hedef: 2025'te 48 Milyar Dolar İhracat

CHP’li Aşkın Genç: Yılın başında bütçe açığı 139,3 milyar TL oldu

Marmaris İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden Kadınlara Özel İlk Yardım Eğitimi

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu: "Rehabilitasyon Süreçleri Bağımlılıkla Mücadelede Büyük Rol Oynuyor"

Türkiye SMA Vakfı, 28 Şubat Nadir Hastalıklar Günü’nde Farkındalık Etkinlikleri Düzenledi

Ramazan’da Sağlıklı Beslenmenin Önemi

Aile Yılı’nda Sosyal Hizmet Çalışanlarının Sorunları Görmezden Geliniyor!

Sağlık Bakanlığı, Kronik Hastalık Taraması ve İzlem Verilerini Açıkladı

Aile Hekimliğinde Büyük Değişim! Hizmet Kalitesi Artıyor

Dünyanın Önde Gelen Endoskopik Omurga Cerrahları İzmir’de Buluştu

Eskişehir’de Sağlık Hizmetlerinin Etkinliğini Artırmak İçin Toplantılar Düzenlendi

Eskişehir’de Fabrika Çalışanlarına Kanser Taraması