4 AĞUSTOS TARİHLİ GÜNÜN KİTAPLARI
ATATÜRK’ÜN GİZLİ KALMIŞ ANILARI: Yaşanılanların günışığına çıkması açısından düzenlenen bu araştırma, geleceği emanet ettiğimiz çocuk ve gençlere ilham kaynağı olacaktır. Okuyacaklarınız ve tanık olacaklarınıza şaşırmamanız dileğiyle...
GERÇEKLİĞİN YÜKSELİŞİ: Felsefe ve eleştirel teoriye dair güncel tartışmalarla ilgilenen herkes için büyük değer taşıyan kitap, kıta felsefesinde gerçekçiliğe giden farklı yolları aydınlatan en önemli eserlerden biri.
HEPİMİZİN YARASINDA: “Meknuze Dersim’de başıma gelen olay için Emsile’yi itham ediyor hâlâ. Hâlbuki o yaradan benim kadar kendi de mesul. Zira dizimde bir nişan gibi taşıdığım yara yalnız benim değil hepimizin yarası.”
CAMUS DANSI: Yazar, romanın defterini dürüyor ve şimdi, bunun romanını yazacak okuru bekliyor…
KAL BİZİMLE DAPHNE: Çabanın, sevginin, umudun, şifanın, şifacının, genç olmanın öyküsünü anlatıyor…
AFET PSİKOLOJİSİ: “Afetler coğrafi sınırlarının çok ötesine uzanan derin bir bozulma yaratabilir. Psikolojik ve davranışsal tepkiler, bir afetin ardından en önemli halk sağlığı yükünü oluşturur. Müdahaleler kanıta dayalı olmalı, toplumun ihtiyaçlarına göre uyarlanmalı ve güvenliği, sakinleştirmeyi, toplumsal etkinliği, sosyal bağlılığı, umut ve iyimserliği geliştirmeye hizmet etmelidir.”
İşte o kitaplar;
Kitap, yüzden fazla Atatürk anısını içermekte
YAŞAR Gürsoy’dan ATATÜRK’ÜN GİZLİ KALMIŞ ANILARI. Elinizdeki bu kitap, yüzden fazla Atatürk anısını içermektedir. Anıların çoğunluğu, tarih sayfalarının tozlu yaprakları arasında bir sır olarak kalmıştır. Bunun nedeni, anıların yaşandığı dönemde Atatürk’e yakın olan kişilerin yaşadıklarını sonraki yıllarda yazmaları ve yine hızlıca hafızalardan silinmeleridir... Oysa Atatürk’e ve ileri görüşlülüğüne acilen ihtiyaç duyduğumuz zamanlardan geçerken, dünya askeri ve siyasi tarihine adını altın harflerle yazdırmış bir önderin bu anılarının mutlaka bilinmesi gerekmektedir. 208 SAYFA.
(DESTEK YAYINLARI)
Herkes kendi yarasını düşünmeli
ATTİLA Şenkon’dan HEPİMİZİN YARASINDA. Yılın en kısa gününde, yolları Ankara’daki bir köşkte habersizce kesişen Emsile ve Heval’in öyküsünün peşine düşen Hepimizin Yarasında, yersiz yurtsuzluğa, dilsizliğe, vatansızlığa, ırkçılığa, toplum baskısına içten bir tanıklık. Yazar, tüm parçaları zamanla yerine oturan bir yapboz misali kurguladığı anlatıda, hangi evde, mahallede, coğrafyada geçtiği fark etmeksizin ortak yaralara sahip olduğumuzu bize anımsatırken, herkesi usulca kendi yarasını düşünmeye çağırıyor. 88 SAYFA.
(EVEREST YAYINLARI)
Çağdaş felsefedeki çatışan eğilimler değerlendiriliyor
MANUEL DeLanda ve Graham Harman’dan GERÇEKLİĞİN YÜKSELİŞİ. Yazarlar, gerçekçiliğin dikkat çekici yükselişini inceledikleri bu kitapta kendi felsefelerindeki benzerlik ve farklılıkları keşfederken, başka filozofların çalışmalarını da göz önünde bulundurarak çağdaş felsefedeki çatışan eğilimleri değerlendiriyorlar. Gerçekçilik ile maddecilik arasındaki ilişkiyi tartışmaya açan kitap, DeLanda’nın çekerler ve tekillikler tartışmasıyla Harman’ın nesne yönelimli ontolojisi üzerine canlı bir düşünsel alışverişi içeriyor. Bilimsel bilginin gerçekliği tam olarak yansıtıp yansıtmadığı bilinebilirlik kavramıyla birlikte ele alınıyor. Ayrıca yazarların daha genel olarak uzay, zaman ve bilime dair düşüncelerine de yer veriliyor. 192 SAYFA.
(TELLEKT KİTAPLARI)
Afet psikolojisi alanındaki temel kavramları
AFET PSİKOLOJİSİ- Doğal Afetlerde Psikososyal Destek ve Müdahaleler. Afetler, aniden meydana gelen, yıkıcı ve etkilenenlerin müdahale imkânının yetersiz kaldığı doğal olaylardır. Ekolojik ve ekonomik sonuçları daha çok gündem edilse de toplumların işlevlerini bozmaları, başa çıkma mekanizmalarını tahrip etmeleri bakımından afetlerin öncelikle psikolojik ve psikososyolojik sonuçları vardır. Kitap, psikoloji ve psikiyatri alanlarında uzman olan isimlerin katkısıyla, afet sırasında ve sonrasında ortaya çıkan psikolojik etkilere dair kapsamlı bir inceleme yürütüyor. Afet psikolojisi alanındaki temel kavramları, teorik çerçeveleri ve araştırma bulgularını ele alarak afetlerin psikolojik etkilerini anlamaya yönelik bir temel çerçeve sunuyor. Başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyada çeşitli doğal afetlerden etkilenen insanların psikolojik durumlarının anlaşılmasına ve afetzedeler için uygun psikososyal desteğin ve tedavinin sağlanmasına katkı sunma amacında olan kitap, akademisyenler, psikiyatristler, sosyal hizmet uzmanları, klinik psikologlar ve konuya ilgi duyan herkes için bir başvuru kaynağı olacaktır. 560 SAYFA.
(VAKIFBANK KÜLTÜR YAYINLARI)
Yazar, romanın defterini dürüyor
ALTAR Kaplan’dan CAMUS DANSI. Duvarda asılı, dans eden bir Camus fotoğrafı; ortalıkta dolaşan bir güvercin… Bugünün hikâyesine düşülen dipnotlar ve fotoğrafın fotoğrafını çeken yazılar… Sondan başlayan bir gerçeklik; başladığı yerde bitmeyen bir rüya… Bir cümleyi tersinden okumak; belki de kurguya pabucunu ters giydirmek… Yazar, romanında kurmacanın imkânlarını zorlarken ezberleri bozmakla kalmıyor… 376 SAYFA.
(ALFA YAYINCILIK)
Çabanın, sevginin, umudun, genç olmanın öyküsü
YELGİN Arkoç Mesci’den KAL BİZİMLE DAPHNE. İstanbullu doktor bir babanın sevgili küçük kızı Defne… Yalova Termal'in Ömer'i ve Nergis'i… Marmara Depremi… Yitirilen canlar… Mucizenin adı Defne… On bir yaşında eğitim için Londra' ya, yatılı okula gönderilir. İyi insanlarla kesişir yolu. Doğduğu ama yabancısı olduğu bu şehirde mutluluk ve özgürlük arayışıyla yaşama sımsıkı sarılır. Adı Daphne olur ve bize, bir anlamda aidiyet arayışındaki göçmenliğinin hikâyesini anlatır. Kitap gidenlerin romanı… Bitti denildiğinde bitmeyen, bizi biz yapan unsurlara katkı sağlayan dönüşümlere ışık tutuyor… 364 SAYFA.
(ALTIN KİTAPLAR)