9432,55%-0,61
38,42% 0,22
43,74% -0,05
4041,09% -2,13
6581,38% -0,97
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, kırmızı bültenle uluslararası düzeyde aranan 3 önemli ismin yurtdışında düzenlenen ortak operasyonlarla yakalandığını duyurdu. A.H. ve T.H.C. isimli şahısların Türkiye'ye iadesi sağlanırken, F.M.’nin iade süreci devam ediyor.
Bakan Yerlikaya, açıklamasında “Kırmızı Bültenle Aradığımız Suçluları Yurtdışında Ortak Operasyonlarla Yakalayıp Tek Tek Ülkemize Getirmeye Devam Ediyoruz” ifadelerini kullanarak, güvenlik güçlerinin küresel iş birlikleriyle suçlulara göz açtırmadığını vurguladı.
A.H. (Dubai’de Yakalandı – Türkiye’ye İade Edildi)
Suçları:
Tasarlayarak öldürmeye teşebbüs
Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma
Bu isim, "Orkinos-Bulut" operasyonunun hedef şahıslarından biri olarak biliniyor.
T.H.C. (İran’da Yakalandı – Türkiye’ye İade Edildi)
Suçları:
Tasarlayarak öldürme
Suç örgütüne üyelik
Resmi belgede sahtecilik
F.M. (Kolombiya’da Yakalandı – İade Süreci Devam Ediyor)
Suçları:
Suç örgütüne üyelik
Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti
Uyuşturucu madde ithalatı
İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonlarda emeği geçen başta Adalet Bakanlığı, Interpol–Europol Daire Başkanlığı, Narkotik Suçlarla Mücadele, İstihbarat, Göç İdaresi Başkanlığı ve kahraman polislerimizi tebrik ederek teşekkürlerini sundu.
Yerlikaya, açıklamasını şu güçlü sözlerle noktaladı:
"Uluslararası güçlü iş birliğimizle, hiçbir suç ve suçlunun cezasız kalmaması için mücadelemize kararlılıkla devam ediyoruz. Devletimizin nefesi, terör ve iş birlikçilerinin, organize suç örgütlerinin, zehir tacirlerinin ve suç odaklarının her zaman ensesindedir."