LGS sonuçları açıklandı

LGS  sonuçları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 2 Haziran'da gerçekleştirilen LGS (Liselere Geçiş Sınavı), Türkiye genelinde büyük bir katılımla tamamlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 2 Haziran'da gerçekleştirilen LGS (Liselere Geçiş Sınavı), Türkiye genelinde büyük bir katılımla tamamlandı. Sınavın birinci oturumunda Türkçe, T.C. İnkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden 50 soru sorulurken, ikinci oturumda matematik ve fen bilimlerinden 40 soru yöneltilmişti.

Toplamda 1 milyon 38 bin 544 öğrencinin başvurduğu LGS'ye 992 bin 906 öğrenci katıldı ve sınava katılım oranı %95,61 olarak gerçekleşti. Sınav sonuçlarına göre, Türkiye genelinde 2 bin 525 lise, merkezi sınav puanlarına göre öğrenci alacak ve bu okullar için toplam 203 bin 638 kontenjan belirlendi.

LGS kapsamında lise tercih süreci 17 Temmuz'a kadar devam edecek ve yerleştirme sonuçları 22 Temmuz'da açıklanacak. Bu süreçte öğrenciler, tercihlerini yaparak gelecek eğitim hayatlarını şekillendirecekler.