9317,24%-0,84
37,95% 0,34
43,14% 0,15
4074,57% 0,31
6621,05% 0,78
SAADET Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, partisinin Sakarya İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada gündeme dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Arıkan, iktidarın 2025 yılını “Aile Yılı” ilan etmesine rağmen aile yapısını koruyacak somut adımlar atmadığını vurguladı. RTÜK’ün sabah kuşağı programlarına karşı etkisiz kaldığını söyleyen Arıkan, “Aileyi gerçekten korumak istiyorsanız bu yayınlara son verin, biz de samimiyetinize inanalım” dedi.
Ekonomik krizin toplumun tüm kesimlerini etkilediğini belirten Arıkan, “2025’te ambleminde ampul olan bir iktidar döneminde, insanlar elektrik faturasını ödeyemediği için karanlıkta oturuyor” ifadelerini kullandı. Enerji Bakanlığı’nın 2024 verilerini hatırlatan Arıkan, 206 bin vatandaşın doğalgazı, 148 bin vatandaşın elektriğinin fatura ödenemediği için kesildiğini söyledi.
Arıkan, siyasi krizlerin etkisiyle Merkez Bankası’nın yalnızca birkaç haftada 48 milyar doları dövizi sabit tutmak için harcadığını belirtti. Bu rakamın çiftçiye verilen desteğin tam 13 katı olduğuna dikkat çeken Arıkan, “Bu parayla Türkiye’de konut sorunu kalmazdı, çiftçi 13 kez abad edilirdi” dedi.
DEM Parti Milletvekili Pervin Buldan’ın İtalya’daki açıklamalarına da değinen Arıkan, kapalı kapılar ardında yürütülen çözüm süreçlerine karşı olduklarını belirtti. “Türkiye’nin meseleleri Roma’da, Londra’da değil, Ankara’da çözülmelidir” diyen Arıkan, TBMM’nin dışlanmasının demokrasiye zarar verdiğini söyledi.
Arıkan, Türkiye’nin OECD ülkeleri arasında yıllardır gıda enflasyonunda lider olduğunu vurgulayarak, “Londra’daki Hans, Sakarya’daki Hasan’dan daha ucuza domates yiyor. Kirasını ödeyemeyen, elektriği lüks olan bir nesil nasıl üretecek?” diye sordu.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “Türkiye büyüyor” açıklamalarına da tepki gösteren Arıkan, “Türkiye büyüyorsa soframız neden küçülüyor? Rasim Ozan Kütahyalı bir tweet attı, borsa çöktü, faiz fırladı” dedi.
Dış politika konusunda da hükümeti eleştiren Arıkan, Türk Devletleri Teşkilatı’nın Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ni tanımasını skandal olarak nitelendirdi. “Adı Türk Dünyası Teşkilatı olan bir yapı, Kuzey Kıbrıs’ı değil Rum Kesimi’ni tanıyor” diyen Arıkan, hükümetin bu gelişmelere sessiz kalmasını eleştirdi.
Konuşmasının sonunda Milli Görüş anlayışını hatırlatan Arıkan, “Milli duruş kuruşla değişilmez. Seçim yaklaşınca ‘milliyiz’ diyenler, şimdi neredeler?” ifadelerini kullandı. “Turpun büyüğü Trump’tır” diyerek konuşmasını bitiren Arıkan, Büyük Ortadoğu Projesi’ne ve siyonizme karşı mücadele vurgusu yaptı.