Tarih: 27.07.2024 09:41

Marmaris’te Kadın Platformu, Sokak Hayvanları Yasasını Protesto Etti

Facebook Twitter Linked-in

Protesto sırasında kadınlar ve çocuklar, yasaya karşı tepkilerini dile getiren dövizler taşıdı. Üzerlerinde, “Akıl ile, bilime ve vicdana uygun yasa istiyoruz. Siz hiç bir kedi sevdiniz mi? Yaşamak güzeldir, yaşatmak da yasayla değil cinayetle olur” yazılı dövizler dikkat çekti.

Eylemciler, sokak hayvanlarının korunması ve haklarının savunulması gerektiğinin altını çizdi. Grup, basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “İki gün önce ilgili komisyon tarafından onaylanan bu yasa, bizler tarafından 'katliam yasası' olarak nitelendirilmektedir. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu 2004 yılından bu yana yeterince uygulanmamıştır. Bu süreçte belediyeler kısırlaştırma görevini yerine getirmemiş, hayvan ticareti devam etmiş, sahiplendirme özendirilmemiş, hayvanları terk edenlere ceza kesilmemiş ve denetim mekanizması etkin çalıştırılamamıştır. Bu nedenle sokak hayvanlarının popülasyonu azalmamıştır. Bu yasa, sokak hayvanlarını yok etme yasasıdır ve biz Türk kadınları olarak kabul etmiyoruz.”

Toplanan kalabalık, duyarlı bir şekilde protesto gerçekleştirdikten sonra sessizce dağıldı. Eylem, sokak hayvanlarının hakları için mücadele edenlerin dayanışmasını gösterirken, yerel yönetimlerin bu konudaki sorumluluklarına da dikkat çekti.

Kadın Platformu yetkilileri, benzer etkinliklerin devam edeceğini ve sokak hayvanlarının korunması için mücadele etmeye kararlı olduklarını belirtti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —