Tarih: 14.06.2024 10:24

Ozizmli çocuklar için yaz dönemi eğitimi istedi

Facebook Twitter Linked-in

İYİ Parti Menteşe İlçe Başkanı Avukat Ömer Kaygas,  2023-2024 eğitim öğretim yılı sonuna gelinirken, tüm öğrenci ve eğitim camiası tebrik ediliyor. Ancak, otizmli bireylerin eğitimlerinin yıl boyunca devam etmesi gerektiği unutulmamalı. Ne yazık ki, orta ve ağır otizmli çocuklar için kentimizde yaz dönemi için herhangi bir etkinlik veya sportif faaliyet programı düzenlenmemiştir dedi

Seçim dönemlerinde ve önemli günlerde hatırlanan otizmli dernek ve aileler, bu karar sonucunda bir kez daha hayal kırıklığına uğramıştır. Belediyeler ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden, ilçemizde kayıtlı 25-30 orta ve ağır otizmli birey için yaz döneminde eğitim faaliyetlerinin devam etmesi ve bu özel çocuklar için servis imkanının sunulması talep edilmektedir. Ayrıca, büyükşehir belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren kısa mola evlerinde engelli bireylere verilen 3 saatlik hizmetin, otizmli bireyler için 1,5 saat olarak sunulması dezavantajlı gruplar için bir adaletsizlik oluşturmaktadır. Anayasal eşitlik ilkesi gereği, otizmli bireyler için verilecek hizmet süresinin diğer gruplar gibi en az 3 saat olarak düzenlenmesi istenmektedir.

İyi Parti Menteşe İlçe Başkanlığı olarak, sorunlara şikayetle değil, işbirliği ve çözüm odaklı yaklaşarak halkın ve özellikle dezavantajlı grupların haklarını savunmak ve onlar için daha iyi bir yaşam kalitesi sağlamak için çaba harcıyoruz. Yetkililerden, bu konuda acil adımlar atmasını bekliyoruz.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —