9184,82%2,67
34,38% 0,47
36,84% -0,60
2969,82% -0,20
4932,75% 0,96
Bilim, eğitim ve sanat alanına sunduğu katkılar ile akademi dünyasına derin izler bırakan Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levend Kılıç, düzenlenen anma törenleri ile son yolculuğuna uğurlandı.
Bilim, eğitim ve sanat alanına sunduğu katkılar ile akademi dünyasına derin izler bırakan Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levend Kılıç, düzenlenen anma törenleri ile son yolculuğuna uğurlandı. Anadolu Üniversitesi İBF Şener Şen Salonu ve Japon Bahçesinde düzenlenen anma törenlerine merhumun yakınları, Anadolu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Kemal Şenocak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yusuf Özkay, Prof. Dr. Alper Tolga Kumtepe ve Prof. Dr. Aslı Afşar başta olmak üzere Anadolu Üniversitesi akademik ve idari personeli katıldı.
Anma törenlerinde Prof. Dr. Levend Kılıç’ın ailesi, dostları, meslektaşları ve öğrencileri söz alarak onun hayatlarına dokunan çok yönlü kişiliği ve bıraktığı derin izlerle ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Prof. Dr. Levend Kılıç'ın 46 yıllık meslek yaşamında sayısız öğrenci ve akademisyenin hayatına dokunan bilimsel çalışmaları, fotoğraf sanatına olan tutkusu, Açıköğretim Sistemi ve Anadolu Üniversitesine yaptığı önemli katkılar ve bıraktığı hatıralar anma töreninde sevenleri tarafından paylaşıldı.
Prof. Dr. Levend Kılıç kimdir?
Levend Kılıç 1953 yılında Eskişehir’de doğdu. 1976 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın ve Yayın Yüksekokulu’nu bitirdikten sonra Anadolu Üniversitesi’nde; Fotoğraf, Medya Estetiği ve Uzaktan Eğitim konularında uygulamalı ve kuramsal çalışmalarını sürdürdü. 1985’de doktorasını tamamladı, 1988’de doçent ve 1993’de profesör oldu. İletişim Bilimleri Fakültesi’nde Görüntü Estetiği, Optik Bakış, Video Sanatı konularında lisans ve lisansüstü dersler verdi.
Uzaktan Eğitim Bölüm Başkanlığı ve Uzaktan Öğretim Tasarım Birimi Genel Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu. Açıköğretim Fakültesi bünyesinde Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Önlisans Programını açtı. Anadolu Üniversitesi’ne ve Açıköğretim Sistemi’ne 46 yıl emek vererek emekli oldu. Levend Kılıç, 1993 yılında Anadolu Üniversitesinden bir gönüllü etkinliği olarak başlayan Eğitim Gönüllüleri hareketi içinde yer aldı. Daha sonra Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı TEGV’in kuruluşuyla birlikte Vakfın çeşitli projelerini yönetti ve 1999-2004 yılları arasında Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. Prof.Dr. Levend Kılıç, Eskişehir Fotoğraf Sanatı Derneğinin kurucularından olup Onursal Başkanıydı.