Tarih: 19.03.2025 17:32

TBB Encümeninden Ekrem İmamoğlu'nun Gözaltına Alınmasına İlişkin Açıklama

Facebook Twitter Linked-in

 

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik gözaltı kararının ardından TBB Encümeni, kamuoyuna önemli bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Hukuk temelinden yoksun girişimler tüm ülkeyi derinden etkilemektedir. Bilinmelidir ki Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu milletimize emanettir.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

“31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinden Sonra Hukuksuz Uygulamalar Artarak Sürdürülüyor”

31 Mart 2024 yerel seçimlerinden bu yana, iktidar tarafından belediyelere ve millet iradesine yönelik hukuksuz uygulamaların sistematik bir şekilde arttığına dikkat çekilen açıklamada, “Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun diploması önce siyasi baskılarla iptal edilmiş, birkaç saat sonra ise seçilmiş belediye başkanlarının gözaltına alınmasıyla bu müdahaleler daha da vahim bir boyuta ulaşmıştır” denildi.

“Demokrasimize Büyük Bir Tehdit”

Açıklamada, belediye başkanlarının gözaltına alınmasının Türkiye'nin köklü demokrasi kültürüne büyük bir tehdit oluşturduğuna vurgu yapılarak, “Bugün Türkiye demokrasisi ağır bir darbe almıştır, yaşananlar asla unutulmayacaktır” ifadeleri kullanıldı.

“Demokrasi ve Hukuk Devletine Sahip Çıkacağız”

Açıklamada, bu tür uygulamaların Türkiye’yi demokrasi ve hukuk devleti ilkelerinden hızla uzaklaştırdığı, toplumsal barışı, ekonomik istikrarı ve uluslararası itibarını ciddi şekilde zedelediği belirtildi. Ayrıca, seçme ve seçilme hakkını ortadan kaldırabilecek her türlü girişime karşı durulması gerektiği vurgulandı.

“Egemenlik Milletindir”

Açıklamada, “Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir!” denilerek, Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun milletimize emanet olduğunun altı çizildi.

“Demokrasiye, Hukuka ve Millet İradesine Sahip Çıkacağız”

Son olarak, hukuka ve demokrasiye inanan tüm halkla birlikte, çocukların geleceği için demokrasiye, hukuka ve millet iradesine sahip çıkılacağı ifade edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —