10840,59%1,05
36,60% 0,09
39,72% 0,19
3522,36% 0,13
5671,28% 1,27
Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, partisinin Eskişehir İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada iktidarı sert sözlerle eleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Elinizi tutan mı var?” sözlerine yanıt veren Ağıralioğlu, “Yahu elimizi sen tutuyorsun. Millet 23 yıldır sana el verdi. Elimizi tutan sensin, bu ülkeyi kalkındırmak zorunda olan da sensin” dedi.
Ağıralioğlu, iktidarın yıllardır ülkenin tüm yetkilerini elinde bulundurduğunu ancak sorunları çözemediğini belirtti. “Adalet ve Kalkınma Partisi’ni kuran sensin, adaleti de kalkınmayı da sağlayacak olan sensin” ifadelerini kullanan Ağıralioğlu, hükümetin verdiği vaatleri yerine getirmediğini savundu.
Geçmişte farklı siyasi partilerde yer aldığını ancak hayallerinin hep aynı olduğunu vurgulayan Anahtar Parti Lideri, “Biz partilerden ayrılmadık, partiler bizden ayrıldı” dedi. Türkiye’nin büyük bir ülke olduğunu belirten Ağıralioğlu, ancak adaletsizlik ve plansızlık nedeniyle geçmişte birçok devletin yıkıldığını ve aynı hataların tekrarlandığını söyledi.
Muhalefetin başarısızlığını da eleştiren Ağıralioğlu, parti kavgalarının ülkeyi kalkındırmadığını belirterek, “Eğer bir parti kavgası memleketi ayağa kaldırabilseydi, bugün Türkiye dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri olurdu” dedi. Siyasetin bahane üretme yeri olmadığını vurgulayan Ağıralioğlu, “Ülkeyi yönetmek isteyenler, kaynakları doğru kullanmalı, vatandaşın hakkını vermelidir” şeklinde konuştu.
Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu Eskişehir İl kongresi'nde Konuşuyor #Eskişehir #AnahtarParti #YavuzAğıralioğlu https://t.co/mf23FGrDqC
— 5N1K (@5N1K_haber) March 16, 2025
Hükümetin 23 yıldır seçimleri kazandığını ancak ülkenin sorunlarını çözemediğini belirten Anahtar Parti Lideri, “İktidarın artık mazeret üretme şansı yok. 23 yıl önce vaat ettikleri sorunları çözememiş, şimdi de biz çözeceğiz diyerek yeni vaatlerde bulunuyorlar” dedi.
Ağıralioğlu, hükümetin ekonomi politikalarını da eleştirdi. Geçiş garantili köprü ve hasta garantili şehir hastaneleri modelini eleştiren Ağıralioğlu, “Geçenden 350, geçmeyenden 750 lira alıyorlar. Şimdi bir de hapishane yapmaya karar verdiler, mahkûm garantisi verdilerse yandık” diyerek hükümetin yanlış yatırımlarla halkın sırtına yük bindirdiğini ifade etti.
Ekonomik sıkıntılara da değinen Ağıralioğlu, “Bu emekli maaşlarına, asgari ücrete, kadın cinayetlerine, yüksek kiralara itiraz ediyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2028 seçimlerine yeniden aday olma isteğini eleştiren Ağıralioğlu, “23 yıldır yapamadıklarınızı 2028’de mi yapacaksınız? Şimdi neyiniz eksik de 2028’i bekliyorsunuz?” diye sordu.
Anahtar Parti Lideri, muhalefetin de yetersiz olduğunu vurgulayarak, “Eskiden ‘Oy verecek parti yok’ diyorlardı. Artık var! Oy verecek adam da parti de burada” diyerek partisinin alternatif oluşturduğunu söyledi.