İnsanlık tarihi boyunca sistem bu şekilde işler. Zanaat kolunda temel budur. Bir usta hünerlerini, tecrübelerini devredebileceği ve geleceğin usta namzeti olabilecek en fazla iki çırak yetiştirebilir.
Tıp bir sanat ve zanaat işidir. Bilimsel değil. Etik kuralları vardır. Biz ona "Tıbbi Deontoloji" deriz. Eğer bir ustanın yanına iki değil, beş,on ,yüz çırak verirsen ortalık birbirine karışır.
Neticede bu usta iki usta yetiştireceğine. Yüzlerce yarı eğitimli çırağı halkın içine salmak zorunda kalır. Ve bir ülke çırak profesörler, çırak doçentler, çırak uzman doktorlar cenneti haline gelir.
YÖK şu "asistan kadroları" ile ilgili yeni bir düzenleme yapmak zorunda. Efendim bize ne? Demeyin. İşin ucu değil asıl kökü sizi ilgilendiriyor. Neticede her canlı ölümü tadacak ama bir de hiç hak etmediğiniz halde erkenden bu tatı tatmak da var.
Tıp işlerini istatik olarak değerlendirmek bir toplum için çok büyük hatadır. Nüfus başına hekim sayısı istatistiği kadar anlamsız bir istatistik yoktur.
Nüfus başına nitelikli hekim sayısı önemlidir. Ne demek istediğimin bu sefer tamamını anlattım. Ama anlamamakta ısrar eden arkadaşlarımı nitelikli hekim ofislerine davet ediyorum.