BİLGEHAN BİLGE

Tarih: 14.03.2025 10:05

MİMİKRİ

Facebook Twitter Linked-in

Bilimde canlıların bir başka canlıya ait özellikleri taklit etmesinin adı mimikridir. Bir insanın başka bir insanın sesini ve konuşmasını taklit etmesine de aynı isim verilir. Bu konuda şampiyonluk yine bizim ülkemize aittir.

 200 farklı tanınmış insanın ses ve konuşmasını taklit edebilen bir vatandaşımız var mesela. Mimikri yeteneğine sahip insanlar en çok siyasi parti liderlerinin ses ve konuşmasını taklit etmekten ketif alır. Ama günümüz teknolojisinde yeteneğe falan gerek kalmadı. Yapay zeka artık ses klonlayabiliyor. Yani bir gün telefonunuz çalar ve karşınızda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı bulursanız sakın ayağa kalkıp önünüzü iliklemeye ve heyecanlanmaya kalkmayın.

 Bu arkadaşınızın size yaptığı ses klonlama şakasından ibarettir. Günümüz dünyasında beş duyunuzun birden onaylamadığı her şey "sanal" olabilir. Bilmem ne demek istediğimi anlatabildim mi? Burada Sinan Ogan bey oldukça sık görünür oldu. Hayırlısı olsun.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —